Is sporten op een crosstrainer gezond?

crosstrainer

Wil je in vorm komen of gewoon fit blijven, dan kan crosstraining een goede optie zijn. Verwacht echter niet direct resultaat. Je hebt enkele sessies nodig om resultaat te zien. Na een paar sessies, zal je merken hoeveel meer energie je overdag hebt. Je zult beter slapen en je zal geen rugpijn of spierstijfheid hebben. Een crosstrainer is de perfecte fitnessapparatuur, omdat het weinig impact heeft. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je jezelf pijn doet tijdens het sporten.

Crosstrainers trainen heel je lichaam

Crosstrainers zijn geweldig, omdat ze je hele lichaam trainen. Zorg er bij het sporten wel altijd voor dat je armen goed worden ondersteund, om ze te beschermen tegen eventuele blessures. Als je op de crosstrainer traint, voel je dit ook in je borst en je rug.

Neem de juiste houding aan op het toestel

Als je op dit toestel traint, moet je de juiste houding aannemen. Zo voorkom je dat je voeten wegglijden en dat je struikelt. 

Een crosstrainer is goed voor je hart

De crosstrainer is de beste cardiotraining voor je hart. Een paar sessies per week op een crosstrainer zullen je gezondheid verbeteren. Het zal je botten versterken en je longcapaciteit vergroten.

Een crosstrainer voor je conditie en om af te vallen

Als je wilt afvallen, in vorm wilt komen, calorieën wilt verbranden en je gezondheid wilt verbeteren, is het gebruik van een crosstrainer een uitstekende manier om je doel te bereiken. Het helpt je om strakker te worden, om calorieën te verbranden en om fit te blijven. 

Een work-out voor heel je lichaam

Crosstrainers zijn geweldige apparaten om zowel je quadriceps, hamstrings, kuiten en andere spieren te versterken. Het zal ook je buikspieren en de zijkanten versterken, door ze voorzichtig te draaien. Door het weerstandsniveau te verhogen, kan je de spieren verbeteren om steviger te worden, of het weerstandsniveau laag houden om af te vallen. Crosstrainers zijn ontworpen met functies die het gemakkelijker maken om de juiste spieren in de juiste volgorde te trainen. Een paar oefeningen met deze machine houden niet alleen je lichaam strak, maar richten zich ook op je onderrug, je heupen en je billen.

Een intense training aan meerdere spiergroepen

Crosstrainers zijn geweldig voor het verbranden van calorieën, omdat ze een intense training bieden aan meerdere spiergroepen tegelijk. Als je klaar bent, zullen je spieren nog steeds worden getraind! Het aantal calorieën dat je verbrandt op een crosstrainer hangt af van hoe fit je bent, hoeveel moeite je ervoor doet en je leeftijd. 

Crosstrainers zijn voor iedereen geschikt

Met een crosstrainer kan je jouw meest voorkomende probleemgebieden aanpakken, je dijen, je buik en je billen. Crosstrainers zijn ontworpen voor alle soorten mensen, ongeacht hun leeftijd, geslacht, fitnessdoel of bekwaamheid.

Voeding is ook belangrijk

Naast dat je met de crosstrainer op een geweldige manier calorieën kunt verbranden, blijft het belangrijk om goed op je voeding te letten. Nadat je hebt gesport is het belangrijk om bijvoorbeeld eiwitten binnen te krijgen. Een klein beetje extra eiwitten bevordert het spierherstel. Buiten de natuurlijk eiwitten, zoals kwark en vis, bestaan er ook samengestelde eiwitproducten. Denk daar bij aan een eiwitshake. In de meeste eiwitshakes zit aardig wat suiker. Wanneer je veel aan crosstraining doet wil je juist calorieën verbranden. Dan is het verstandig om een eiwitshake zonder suiker te kopen. Je spieren zullen sneller herstellen, maar je krijgt geen extra suikers binnen.