Modern-medisch-woordenboek

Titel: Modern Medisch Woordenboek
Auteur: Patrice van Efferen.
Verschijningsdatum: oktober 2009
Druk: 5e druk
Uitgeverij: Elmar B.V.
Aantal pagina’s: 547
ISBN: 9789038919263

Over het boek

  • heldere uitleg van begrippen uit de geneeskunde
  • duidelijke beschrijving van symptomen en mogelijke oorzaken
  • waar nodig begeleidende zwart-wit illustraties
  • volledige, evenwichtige en objectieve informatie
  • overzichtelijke indeling

Wat doe je bij de eerste symptomen van ziekte? Snel naar de huisarts, of probeer je het probleem zelf uit te ‘dokteren’ met de vele informatie op internet? Het laatste is een veel voorkomend verschijnsel: internet staat immers bomvol informatie. Toch is lang niet alle informatie even betrouwbaar en maken alle mogelijke ziektebeelden die voorbijkomen je alleen maar meer onzeker en misschien zelfs angstig.

Een degelijk, helder medisch woordenboek als naslagwerk in huis kan geruststellend werken. Het Modern Medisch Woordenboek van Patrice van Efferen is zo’n hulpmiddel. Het Modern Medisch Woordenboek is speciaal voor ‘leken’ bestemd en geeft duidelijke uitleg van de meest voorkomende woorden en begrippen in de geneeskunde. Het beschrijft waar te nemen symptomen en mogelijke oorzaken daarvan, indien nodig extra toegelicht met schematische zwart-wit illustraties. Latijnse begrippen staan cursief weergegeven.

Met wat meer achtergrondkennis ben je in staat om bij het raadplegen van een arts gerichte vragen te stellen, zodat je beter verzekerd bent van een degelijk medisch advies. Uiteraard is het Modern Medisch Woordenboek een vraagbaak en niet bedoeld om de huisarts te vervangen.

Verkrijgbaarheid

Het Modern Medisch Woordenboek is goed verkrijgbaar. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt met verkooppunten van het boek.

Nieuw

Tweedehands

Andere medische boeken

Naast het Medische terminologie boek zijn er ook nog andere medische boeken