Obesitas bij kinderen

medisch-blog

“Amsterdamse kinderen te dik”, kopte het RTL Nieuws in grote letters. Ca. 30.000 kinderen in de hoofdstad kampen met (extreem) overgewicht. 23% van de Amsterdamse jeugd in de leeftijd van 5 tot 19 jaar is te dik. Dat zijn schrikbarende cijfers!

Het percentage kinderen met obesitas is vooral erg groot in wijken met veel lage inkomens. In bepaalde stadsdelen is zelfs de helft van de jongeren tussen de 16 en 18 jaar te dik. Ook bij kinderen die opgroeien in allochtone gemeenschappen is het probleem groter dan bij autochtonen Amsterdammers. Wethouder Van Der Burg wil de kinderen met behulp van een actieplan binnen twintig jaar weer op hun streefgewicht krijgen. Hij poogt dit te bereiken door meer kinderen te laten sporten en gezond eten op scholen verder te stimuleren. (Bron: RTL Nieuws)

Ongezonde leefstijl leidt tot obesitas

“Kinderen groeien op in een wereld vol verleidingen, waardoor een ongezonde leefstijl wordt aangemoedigd. Dit leidt tot inactiviteit, overgewicht, obesitas of andere welvaartsziektes. Uit onderzoek is gebleken dat al in de jeugd bij kinderen de basis kan worden gelegd voor een gezond leven en dat ouders hier een hele belangrijke rol in spelen”, schrijven de oprichters van de website Mijn Kind Gezond. Deze website richt zich op ouders van kinderen met overgewicht, in de regio Noord-Holland. De diensten van Mijn Kind Gezond bestaan uit het aanbieden van cursussen over een gezonde leefstijl, en een gezonde en verantwoorde manier van afvallen voor kinderen met licht overgewicht tot zware obesitas. Ook biedt Mijn Kind Gezond individuele begeleiding aan gezinnen in de vorm van een professionele leefstijlcoach die helpt bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl voor het hele gezin. Lees meer op de website van Mijn Kind Gezond:

Wat is een gezonde leefstijl?
Begeleid afvallen voor kids
Gezonde voeding op school

Betekenis obesitas

Medisch woordenboekObesitas