Ondersteun vitale organen met een detoxkuur

Nieren reinigen

Het verbeteren van je gezondheid doe je onder andere om ziektes te voorkomen en er beter uit te zien. Daarom streven veel mensen een ander levenspatroon na. Denk bijvoorbeeld aan mooie ambities zoals meer sporten en gezonder eten. Maar er zijn meer manieren om je gezondheid te beschermen. Je nieren reinigen is daar een mooi voorbeeld dan. 

De onmisbare rol van je nieren

Over het algemeen weten mensen wel wat de nieren ongeveer doen. Ze staan er alleen amper bij stil en houden er geen rekening mee dat deze organen gebaat zijn bij een beetje zorg en aandacht. In het kort zorgen je nieren ervoor dat gifstoffen uit je bloed gehaald worden. Verder zijn ze onder andere belangrijk voor het reguleren van je bloeddruk en maken ze belangrijke hormonen aan. 

Voorbeelden van stoffen die door de nieren verwijderd worden: 

  • Overtollig vocht en zout
  • Elektrolyten zoals calcium, natrium, kalium en fosfor
  • Afbraakproducten afkomstig uit de lever, zoals ureum
  • Alcohol en medicamenten

Het ondersteunen van vitale organen zoals je nieren

Onze nieren zijn 24 uur per dag bezig met het schoonmaken van ons lichaam. Afvalstoffen worden uit het bloed gezuiverd zodat ze onze gezondheid niet beïnvloeden. Door moderne voeding en de toxische lucht om ons heen dringen er echter te veel schadelijke stoffen ons lichaam binnen. Het resultaat is een overbelasting van de nieren. Vervelend genoeg kunnen deze organen hun werk daardoor minder goed doen zodat de problemen zich verder opstapelen. 

Problemen met de gezondheid wanneer je nieren niet goed functioneren

Het opstapelen van toxische stoffen in je lichaam merk je niet direct. Bovendien zijn de eerste symptomen vaak vrij algemeen. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, verhoogde vatbaarheid voor infecties en problemen met de concentratie. Op den duur ontstaat schade aan de nieren zelf. Die is vaak onomkeerbaar en resulteert in een verminderde nierfunctie. Gelukkig zijn er manieren om te voorkomen dat het zover komt. 

Een detoxkuur om je lichaam te ontgiften en je nieren te ontlasten

Je nieren regelmatig een rustperiode geven doet wonderen. Hierdoor krijgen ze de kans om overtollige gifstoffen weg te werken. Maar hoe geef je organen die 24 uur per dag werken rust? Het antwoord is de inname van gifstoffen tot het minimum beperken. Daar zijn speciale kuren voor. Gedurende een bepaalde periode let je uitzonderlijk goed op wat je eet. Biologisch geteelde groente en fruit zonder bestrijdingsmiddelen zijn daar uitermate geschikt voor. Met name wanneer je daarnaast enkele superfoods tot je neemt. Met een detoxkuur op basis van sap combineer je al deze gezonde gewoontes.