Wat is incontinentiemateriaal?

incontinentiemateriaal

Incontinentie treft miljoenen mensen over de hele wereld. Het kan gênant zijn, maar het komt ook vaak voor en er zijn manieren om het te beheren, zodat je je leven vollediger kunt leven. De sleutel is om te beginnen met de diagnose van een arts en vervolgens te werken met een incontinentie-expert die begrijpt hoe verschillende producten voor verschillende mensen werken. Door de juiste incontinentiematerialen zoals de Tena incontinentiemateriaal te gebruiken, kun je je dagelijkse incontinentie beter onder controle houden. Het is belangrijk om een ​​arts te raadplegen als je problemen heeft met lekkage of huiduitslag, omdat er andere oorzaken kunnen zijn die moeten worden behandeld. Raadpleeg je arts als je pijn heeft in het genitale gebied of in de buik. Hetzelfde geldt voor frequent urineren en stoelgang.

Vinden van de juiste producten kan ingewikkeld zijn

De eerste stap bij het vinden van het juiste product voor je is begrijpen welk type incontinentie je hebt. Er zijn drie hoofdtypen. Ten eerste stress-incontinentie. Als je urine verliest bij het lachen, niezen of hoesten, kan stressincontinentie de boosdoener zijn. Deze aandoening kan ook optreden als je blaas te vol is of na lichamelijke inspanning. Ten tweede, aandrangincontinentie. Het gevoel dat je meteen moet plassen zonder dat je het halverwege kunt stoppen, duidt op aandrangincontinentie. Dit kan tijdens elke activiteit gebeuren, inclusief slaap, maar het is waarschijnlijker dat de druk in je buik toeneemt als gevolg van een toename van maagzuur of gasophoping. Het komt ook vaak voor bij zwangere vrouwen omdat hun lichaam dramatische veranderingen doormaakt, zoals zwelling en gewichtstoename. Tot slot gemengde incontinentie. Sommige mensen ervaren op verschillende tijdstippen van de dag symptomen van zowel stress als aandrangincontinentie. Daarom is het vinden van de juiste producten zoals die van Tena lady essentieel.

Absorberende producten moeten worden gewassen

Absorberende producten moeten worden gewassen in warm water met een milde zeep en grondig worden gedroogd voordat ze opnieuw worden gedragen. Gebruik geen wasverzachter of bleekmiddel. Gebruik geen droogvellen, heet water, agressieve schoonmaakmiddelen of bleekmiddel. Wasverzachters kunnen ervoor zorgen dat het product opzwelt, wat kan leiden tot huidirritatie en ongemak voor de drager. Hetzelfde geldt voor bleekmiddelen. Het is omdat ze schurend zijn en je absorberende pads kunnen ontdoen van hun vermogen om hun werk goed te doen.

Absorberende producten mogen nooit worden gewassen met chloorbleekmiddel

Hoewel chloorbleekmiddel vaak wordt gebruikt om producten te reinigen en te desinfecteren, kan het ook het absorptievermogen van het product aantasten. Chloorbleekmiddel veroorzaakt ook huidirritatie en kan na verloop van tijd afbreken of de effectiviteit verliezen.