Het effect van een verzuimverzekering

verzuimverzekering

Een verzuimverzekering is zeer verstandig om aan te schaffen mocht je een eigen bedrijf hebben. Daarnaast is het niet alleen voordelig voor een werkgever, maar is het ook voordeliger voor een werknemer. Er is namelijk een groot effect als je er als bedrijf voor kiest om gebruik te maken van een verzuimverzekering. Hieronder lees je precies waarom een verzuimverzekering van belang is en wat het effect precies is. 

Wat is een verzuimverzekering?

Voordat we gaan beginnen met het dieper inzoomen op het effect van een verzuimverzekering, is het natuurlijk goed om erachter te komen wat een verzuimverzekering precies is. Als jij als bedrijf werknemers hebt, dan is het verstandig om het een en ander op een rijtje te hebben. Daaronder valt ook een verzuimverzekering. Het kan namelijk voorkomen dat een werknemer van jou ziek wordt of een aandoening krijgt waardoor hij of zij een tijd niet kan werken. Tot die tijd ben je wel verplicht om als werknemer het loon of een deel ervan door te betalen. Toch kan dat jou veel geld kosten en hier komt dus een verzuimverzekering van pas. Met een verzuimverzekering worden de kosten die aan een zieke werknemer hangen vergoedt. Hieronder vallen verschillende kosten zoals het loon en de behandeling voor de werknemer om weer te kunnen werken, dit wordt re-integratie genoemd.

Effecten op een werkgever

Nu je weet wat een verzuimverzekering is, is het tijd om er eens wat verder op in te zoomen. We beginnen bij de effecten voor de werkgever. Er zitten namelijk veel effecten aan verbonden, waardoor je als werkgever er veel voordeel uit kunt halen. Bij Acture zie je verschillende mogelijkheden die je kunnen helpen. 

Allereerst het financiële voordeel waardoor je minder geld kwijt bent als werkgever. Een verzuimverzekering beschermt je als het ware tegen de kosten die bij een zieke werknemer komen kijken. Zo hoef je niet zelf het loon door te betalen. Verder hoef je ook geen geld bij te leggen voor de re-integratie en de begeleiding die daarbij komt kijken. Je wordt dus door middel van een verzuimverzekering financieel beschermd.

Daarnaast zijn de kosten die bij een verzuimverzekering komen, enorm overzichtelijk. Voor een bedrijf is dat natuurlijk alleen maar prettig. Op die manier kan je makkelijk een begroting opmaken zonder enige moeite. Je bent een vast bedrag kwijt, waardoor het een stuk overzichtelijker wordt.

Als laatste is het bij de meest verzuimverzekeringen zo dat ze ook verzuimbegeleiding aanbieden. Op die manier is het voor een werknemer veel gemakkelijker om weer terug te komen op werk. Zo kun je als werkgever verwachten dat een werknemer ook een stuk beter terugkomt op het werk. Ook gaat dit proces algemeen sneller dan wanneer je het zelf op moet pakken. Het is voor een werkgever dus enorm fijn om van een verzuimverzekering gebruik te maken. Ook wordt de waardering voor jouw bedrijf ook een stuk verhoogd, werknemers zijn blij met deze beslissing. 

Effecten op een werknemer

Naast dat er effecten zijn van een verzuimverzekering op de werkgever, is het voor een werknemer ook belangrijk om hier zelf in in te lezen. Want ook voor de werknemer zijn er verschillende effecten te merken van een verzuimverzekering en is het belangrijk dat ze dat hebben.

Allereerst de financiële stabiliteit die ze blijven ontvangen tijdens hun ziekteperiode. Mocht jij als werknemer nou acht maanden ziek zijn, waardoor je niet kunt werken. Dan is het altijd fijn om te weten dat je loon wordt doorbetaald. Dat geeft je veel meer rust en je kunt jezelf blijven onderhouden. Dat is natuurlijk een groot effect van een verzuimverzekering. 

Daarnaast krijg je tijdens het ziek zijn ook verzuimbegeleiding die ervoor zorgen dat je er weer helemaal bovenop komt. Je kunt gemakkelijk terug in het bedrijf re-integreren. Die begeleiding kan jou helpen om weer te beginnen met werken. Op die manier kun je binnen no-time weer aan de slag nadat je ziek bent.